İran, Rusya ve Çin'den Ortak Hamle

İran, Çin ve Rusya'nın Hint Okyanusu'nun kuzeyindeki katılımıyla başlayan"Deniz Güvenlik Kemeri 2022" tatbikatlarının İran Sözcüsü, bölgedeki güvenliği ve temellerini sağlamlaştırdığını söyledi

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Bu Cuma sabahı İran, Çin ve Rusya'nın katılımıyla Kuzey Hint Okyanusu'nda " Deniz Güvenlik Kemeri 2022 " modal tatbikatları başlatıldı.

Bu tatbikatlar , Hint Okyanusu'nun kuzeyindeki İran, Çin ve Rus donanmalarının kara ve hava birimlerinin katılımıyla yürütülüyor.

Tatbikatlardan sorumlu sözcü , "İran ordusunun deniz kuvvetleri ile İslam İnkılabı Muhafızları Kolordusu deniz kuvvetlerinin kara ve hava birimlerinin katılımına ek olarak, Rusya ve Çin'den deniz kuvvetleri de katılacak" dedi.

Sözcü İran, Rusya ve Çin'in katılımıyla gerçekleştirilecek üçüncü tatbikat olduğuna ve bundan sonra da devam edeceğine dikkati çekerek, "Deniz Emniyet Kemeri 2022 manevraları "Barış ve Güvenlik için Birlikte" sloganı altında gerçekleştiriliyor. , 17.000 kilometrekarelik bir alanda, devam ediyor

İranlı sözcü, tatbikatın "kuzey Hint Okyanusu'nda hazırlanan planlara göre" yapıldığını ve amaçlarının "bölgede güvenliği ve onun temel direklerini pekiştirmek, üç ülke arasındaki çok taraflı işbirliğini genişletmek ve iyi niyet göstermek" olduğunu açıkladı.

Ayrıca, Deniz Albay Mertag Al-Diny, manevralar sırasında yangına maruz kalabilecek gemilerin kurtarılması, kaçırılan gemilerin kurtarılması, belirli hedeflere ateş edilmesi, hava hedeflerine gece ateş edilmesi gibi tatbikatlar da dahil olmak üzere çeşitli taktik tatbikatlar yapıldığını belirtti.

İran Haberleri

Tahran Üniversitesi'nden Amerikalı üniversite öğrencilerine destek
İran: Saldırı Dış Kaynaklı Değil
İran'da Patlama Sesleri Duyuldu! Sivil Uçuşlar İptal Edildi!
İşgal Medyası: ABD ve İsrail Caydırıcılıklarını Kaybetti
İngiltere Panikledi! İran Saldırısı Ortaya Çıkardı ki...