İran Korkusu Satışı Durdurdu !

ABD, F-14 savaş uçaklarına ait çeşitli parçaların satışını, İran korkusu yüzünden durdurdu.

ABD, F-14 savaş uçaklarına ait çeşitli parçaların satışını durdurdu.

"Tomcat" isimli uçakların İran'ın elinde bulunduğunu açıklayan Savunma Bakanlığı, İran'ın sözkonusu parçalara karşı ilgili olması sebebiyle böyle bir karar alındığını vurguladı.

ABD, İran'a yönelik yeni bir yaptırım daha uyguluyor. Askeri uçakların satışında büyük söz sahibi olan ABD, İran Hava Kuvvetleri'nin de envanterinde bulunan F-14 Tomcat tipi savaş uçaklarına ait parçaların satışını durdurduğunu açıkladı. Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu kararın İran'ın sözkonusu parçalara olan ilgisinin neden olduğu kaydedildi. Bakanlığa bağlı Savunma Lojistik Ajansı Sözcüsü Dawn Dearden, "İran'daki mevcut durum sebebiyle satışlar durduruldu" dedi.

Öte yandan bu kararın alınması, ABD ile İran arasının, İran'ın nükleer programını sürdürme konusunda geri atmadığı bir döneme denk gelmiş olması dikkat çekti.

Washington hükümeti, İran'ı, Irak'ta istikrarın sağlanması konusunda bir tehdit olarak görüyor. Bu arada 1979 yılında, Şah Rıza Pehlevi'nin yönetimde olduğu dönemde İran, ABD'den 79 adet F-14 tipi savaş uçağı almıştı.

İran Haberleri

İran: İnsanlığın refahını zedeleyen silahları üretmiyoruz
Hamaney: Büyük ölçekli bir propaganda savaşıyla karşı karşıyayız.
Avrupalı diplomatlar: İsrail 2026'da İran'a saldırabilir
İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız