İran, İslam Karşıtı Filmi Kınadı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni Hollanda'da Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'in...

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni Hollanda'da Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'in İslam karşıtı ve İslami değerlere hakaret içeren filmi yayınlamasını şiddetle kınadı.

Hüseyni, İran'ın ve diğer İslam ülkelerinin birkaç haftadır devam eden çabalarına rağmen İslam karşıtı ve İslami değerlere hakaret içeren filmin Danimarka'da yayınlanmasının esef verici olduğunu belirtti. Bakanlık Sözcüsü, bu girişimin Batıdaki İslam karşıtlığı ile derin kin ve nefretin devam ettiğini gösterdiğini vurguladı. Muhammed Hüseyni, Hollanda ve AB hükümetlerinin konuyla ilgili bir an önce müdahalede bulunması ve İslam ve karşıtı bu filmin gösterimden kaldırılmasını istedi.

Hüseyni ayrıca Batılı ülkelerin insan haklarına, özellikle 1 milyar Müslüman'ın değerlerine saygı duyulması gerektiğinin altını çizdi.

İran Haberleri

İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız
İran: 12 günlük savaşta 33 ülke İsrail'e destek verdi
Devrim Muhafızları: Tabatabai suikastına belirlenen zamanda ezici karşılık verilecek
Tel Aviv’deki gökdelenler hâlâ İran füzelerinin izlerini taşıyor