İran, Irak Sınırını Kapattı

İran, ABD güçlerinin geçen hafta içinde bir İranlı'yı tutuklamasının ardından Irak sınırındaki 5 geçiş bölgesini kapattı. Geçiş noktalarının tutuklu İranlı serbest bırakılana kadar kapalı kalacağı açıklandı.

Mehr ajansının haberine göre, İran'ın Irak sınırında bulunan Kürdistan eyaleti valisi İsmail Neccar, ABD güçlerinin bir İranlı'yı Süleymaniye'de tutuklaması nedeniyle Irak sınırını kapattıklarını söyledi.

Irak sınırını 5 bölgeden kapattıklarını belirten Neccar, tutuklu bulunan İranlı serbest bırakılana kadar sınırın kapalı kalacağını kaydetti.

İranlı yetkili, ABD güçlerince tutuklanan kişinin Kermanşah valiliğinde sınır ticaretinden sorumlu kişi olduğunu öne sürdü.

ABD ordusu, geçen perşembe günü , "İran Devrim Muhafızlarının seçkin Kudüs Gücü'ne mensup bir kişiyi" Süleymaniye'de tutukladığını açıklamıştı.

Ordunun açıklamasında, Irak'ta yol kenarına yerleştirilen bombaların naklinde görev alan bu kişinin aynı zamanda, Irak'a yabancı savaşçıların sokulması ve bunların eğitimiyle de ilgilendiği ileri sürülmüştü, Irak Başbakanı Nuri El Maliki, olayı kınamıştı.

İran Haberleri

İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız
İran: 12 günlük savaşta 33 ülke İsrail'e destek verdi
Devrim Muhafızları: Tabatabai suikastına belirlenen zamanda ezici karşılık verilecek
Tel Aviv’deki gökdelenler hâlâ İran füzelerinin izlerini taşıyor