İran Gaz Konusunda Fransa'yı Uyardı

İran, enerji şirketi Total'in siyasi baskılara boyun eğmesi ve İran'daki büyük gaz projesiyle ilgili taahhütlerini derhal yerine getirmemesi halinde işi İran şirketlerine vereceğine dair Fransa'yı uyardı.

İran Petrol Bakanlığı görevini vekaleten yürüten Gulam Hüseyin Nuvzedi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'e bir mesajım var. Total buraya gelmezse Pars LNG sözleşmeleri, yerine getirmeleri için uygun İran şirketlerine verilecek" dedi. 2006'da imzalanan anlaşmayla Total, İran'ın dev Güney Pars doğal gaz sahasında 11. bölümü işleyecek ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üretecekti. Total'in anlaşma uyarınca ayrıca bir gaz sıvılaştırma fabrikası kurması gerekiyordu.

Sarkozy'nin sözcüsü geçenlerde İran'da yatırımların azaltılması ve nükleer programından dolayı bu ülkeye uygulanan yaptırımların sıkılaştırılması gerektiğini ifade etmişti.

Fransa'nın bilhassa petrol ve otomobil sanayilerinde olmak üzere İran'da büyük ekonomik menfaatleri var.

İran Haberleri

İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız
İran: 12 günlük savaşta 33 ülke İsrail'e destek verdi
Devrim Muhafızları: Tabatabai suikastına belirlenen zamanda ezici karşılık verilecek
Tel Aviv’deki gökdelenler hâlâ İran füzelerinin izlerini taşıyor