İran Dışişleri Bakanı : Suudi Bakan İle Görüşeceğim

İran dışişleri bakanı Suudi mevkidaşıyla yakın gelecekte görüşeceğini söyledi

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Abdullahiyan Pazar günü Suudi Arabistanlı mevkidaşı Prens Faysal bin Ferhan ile "yakın gelecekte" görüşeceğini söyledi ve görüşme için üç yerin önerildiğini ekledi.

Abdullahiyan , İran'ın Suudi Arabistan'la yaptığı son mesajlara dayanarak iki büyükelçiliği yeniden açmaya hazır olduğunu açıkladığını açıkça belirtti.

Abdullahiyan Suudi Arabistan ile teknik heyetlerin her ik büyükelçiliği açılış hazırlıkları sürdürüyor dedi

İran ve Suudi Arabistan, Çin'deki görüşmelerin ardından 10 Mart'ta yıllarca süren düşmanlığın ardından iki ay içinde ilişkileri yeniden kurma ve büyükelçilikleri yeniden açma konusunda anlaştılar.

Yemen konusunda İranlı bakan, Yemen'deki durumun bir iç mesele olduğunu söyledi, ancak "Suudi Arabistan ile işbirliği içinde bölgeyi istikrara kavuşturmak için çalışıyoruz" dedi.

Abdullahiyan Komşu ülkelerden güvenliğimize yönelik herhangi bir tehdidi kabul etmeyeceğiz” dedi.

TEVHİDHABER.COM

İran Haberleri

İran: İnsanlığın refahını zedeleyen silahları üretmiyoruz
Hamaney: Büyük ölçekli bir propaganda savaşıyla karşı karşıyayız.
Avrupalı diplomatlar: İsrail 2026'da İran'a saldırabilir
İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız