İran akıllı bomba denedi

İran İslam Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Hasan Şahsefi, Kasıd (Haberci) 1 ve 2 akıllı bombaların başarıyla denendiğinin haberini verdi.

Milad-ı Nur-i Vilayet hava tatbikatı bitikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İran İslam Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Hasan Şahsefi, Kasıd (Haberci) 1 ve 2 akıllı bombaların başarıyla denendiğinin haberini verdi.

Şahsefi, İran'ın yerli yapımı olan Kasıd 1 ve 2 akıllı bombalarının pilotun kontrolü ve kumandasına gerek olmadığını ifade ederek, "Bu bombalar uçabilecek ve hedefi vurabilece kabiliyetleri vardır"dedi.

Şahsefi ayrıca, radara yakalanmayan uçağın örneği son zamanlarda Tahran'da başarılı bir deneme uçuşu gerçekleştirdiğini ve üretimi için yakın gelecekte savunma bakanlığına verileceğinin bilgisini de verdi.

İran İslam Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri Komutanı konuşmasının devamında, söz konusu uçakların, radara yakalanmamakla birlikte hedefleri bombayla vurabilecek kabiliyetleri olduğunu kaydetti.


Etiketler: akıllı bomba hava kuvvetleri

İran Haberleri

İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız
İran: 12 günlük savaşta 33 ülke İsrail'e destek verdi
Devrim Muhafızları: Tabatabai suikastına belirlenen zamanda ezici karşılık verilecek
Tel Aviv’deki gökdelenler hâlâ İran füzelerinin izlerini taşıyor