İran ABD gemisini vurdu

İran Devrim Muhafızları, Hürmüz Körfezi’nde uyarılara uymayan ABD bağlantılı bir geminin hedef alındığını açıkladı.

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları, Körfez sularında İran deniz kuvvetlerinin yaptığı uyarıları görmezden gelmesinin ardından bir ABD gemisinin hedef alındığını duyurdu.

Devrim Muhafızları, geminin ABD’ye ait olduğunu ve Marshall Adaları bayrağı taşıdığını belirtti. Açıklamada, geminin hedef alınmasının İran deniz kuvvetleri tarafından yapılan uyarılara uymaması nedeniyle gerçekleştiği vurgulandı.

Devrim Muhafızları’nın açıklamasında ayrıca, Körfez ve Hürmüz Boğazı’ndan geçen tüm petrol tankerleri ve gemilerin, bölgedeki güvenliksizliğin ABD’nin “haksız saldırganlığının” bir sonucu olduğunu bilmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, savaş koşulları nedeniyle İran İslam Cumhuriyeti'nin belirlediği yasa ve düzenlemelere uyulması çağrısı yapıldı. Devrim Muhafızları, tüm gemi ve tankerleri “güvenliklerini korumak ve başıboş mermilere hedef olmamak için” bu kurallara uymaya davet etti.

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Ali Rıza Tengeşiri, daha önce yaptığı açıklamada İran İslam Cumhuriyeti'ne saldıran taraflarla bağlantılı hiçbir geminin Hürmüz Boğazı’ndan geçme hakkı olmadığını vurgulamıştı.

Avrupa Haberleri

Siyonist ingiltere, Dünya Kudüs Günü yürüyüşünü yasakladı
İran ABD uçağını düşürdü, pilotun kellesini getirene ödül verilecek
Irak İslami Direnişi, Avrupa ülkelerini İran'la savaşa girmemeleri konusunda uyardı.
İngiliz kraliyetinde skandal: Epstein'in ortağı Prens Andrew gözaltına alındı
Çin'den AB'ye çağrı: Ukrayna krizi için kendi çözüm planınızı sunun