Irak'ta Siyasi Kriz Derinleşiyor

Irak.. Siyasi güçler Sadr hareketini ulusal diyaloga girmeye çağırıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Irak Bakanlar Kurulu bugün, Çarşamba günü, üç Irak cumhurbaşkanlığının Konsey Başkanı Mustafa Al-Kazemi'nin daveti üzerine siyasi güçlerin liderleriyle bugün bir araya geldiğini duyurdu.

Irak Haber Ajansı, Konsey başkanlığından yaptığı açıklamada, "Konferanslar, ulusal sabitlere ve tüm krizlere diyalog yoluyla çözüm bulmaya olan bağlılıklarını dile getirdiler" dedi.

Açıklamada, toplantının "krizler çıkmaza girdiğinde sandık başına başvurmanın istisnai bir olay olmadığı" görüşünde olduğu belirtildi.

Toplantıda "her türlü saha, medya veya siyasi tırmanışın durdurulması çağrısında bulunuldu" ve "devlet kurumlarını koruma ve provokasyon ve provokasyonlardan uzak, sakin tartışmalara dönme gereğini" vurguladı.

Irak "koordinasyon çerçevesi" liderliğindeki Irak siyasi güçleri, bugün erken saatlerde, Çarşamba günü hükümet sarayında, Başbakan Mustafa Al-Kazemi'nin daveti üzerine, ülkedeki krizi çözmek için bir toplantı düzenledi.

Irak Haberleri

Irak direnişi bölgedeki ABD üslerine karşı 47 operasyon düzenledi.
Irak: ABD büyükelçiliğindeki hava savunma sistemi hedef alındı, içeriden duman yükseliyor.
Irak'ta ABD bağlantılı gizli tüneller keşfedildi
Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!