Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyinde bir Amerikan devriyesine düzenlenen saldırıda bir askerin öldüğü bildirildi.
ABD ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, ailesi haberdar edilene kadar kimliği açıklanmayacak askerin dün öldüğü belirtildi.
Associated Press ajansının verdiği bilgiye göre, Irak'ta savaşın 2003 Martta başlamasından düne kadar ölen Amerikalı askerlerin sayısı resmi rakamlara göre 2,666'ya ulaştı. Ölenlerden 7'sinin muharip olmadığı, 2,119'nun ise düşman ateşinde hayatını kaybettiği belirtildi.
Öte yandan, Irak'ta İngiltere 118, İtalya 32, Ukrayna 18, Polonya 17, Bulgaristan 13, İspanya 11, Danimarka ve El salvador 4, Slovakya 3, Estonya, Hollonda ve Tayland 2, Avustralya, Macaristan, Kazakistan, Letonya ve Romanya bir askerini kaybetti.
Irak'ta ölen ABD askeri sayısı 2666
Savaşın başlamasından düne kadar ölen Amerikalı askerlerin sayısı 2,666'ya ulaştı.
Irak Haberleri
Irak direnişi: Amerikan varlığı artık Irak'ın Kürdistan Bölgesi ile sınırlı.
Irak direnişi bölgedeki ABD üslerine karşı 47 operasyon düzenledi.
Irak: ABD büyükelçiliğindeki hava savunma sistemi hedef alındı, içeriden duman yükseliyor.
Irak'ta ABD bağlantılı gizli tüneller keşfedildi