Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, El Anbar eyaletinde bir operasyon sırasında yaralanan ABD'li bir askerin dün öldüğü açıklandı.
Bu ay içinde Amerikalı olmayan 4 koalisyon askerinin öldüğü ve Ekim içinde ölen toplam koalisyon mensubu sayısının 105 olduğu kaydedildi. Ocak 2005'te 107 ABD ve 10 İngiltere askeri Irak'ta ölmüştü, o tarihten beri ABD'nin en fazla kayıp verdiği ay içinde bulunduğumuz Ekim ayı oldu.
Mart 2003'te Irak'ta ABD işgalinin başlamasından günümüze Pentagon rakamlarına göre Irak'ta en az 2 bin 810 ABD askeri hayatını kaybetti.
Irak'ta ekim ayında 101 ABD askeri öldü
Irak'ta, Ekim ayı içinde ölen ABD'li asker ve görevli sayısı 101'e ulaştı. Mart 2003'te başlayan ABD Irak işgalinden beri ABD'nin en fazla kayıp verdiği aylardan birinin Ekim ayı olduğu belirtildi.
Irak Haberleri
Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı