Irak'ta çatışmalar sürüyor: 7 ölü, 9 yaralı

Felluce’de ordu birliklerinin düzenlediği saldırılarda bir sivilin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı belirtildi. Ramadi'deki çatışmalarda IŞİD üyesi 7 kişi öldü, 2 asker yaralandı

Irak’taki çatışmalarda 8 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

Felluce Devlet Hastanesi yetkilisi Visam el-İsavi, El-Anbar iline bağlı Felluce ilçesinin çeşitli bölgelerine, ordunun düzenlediği saldırılarının ardından hastaneye bir sivilin cesedinin getirildiğini, 7 yaralının da tedavi altına alındığını belirtti.

Anbar’daki operasyonların komutanı Korgeneral Reşid Felih, Anbar ilinin merkezi Er-Ramadi’de bulunan 8. Tugayı’nın karargahına, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) gruplarının da olduğu silahlı grubun saldırması üzerine askerlerin karşılık verdiğini ifade etti.

Bunun üzerine çıkan şiddetli çatışmada 7 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü ve 2 askerin yaralandığını aktaran Felih, silahlı gruba ait uçak savarların bulunduğu 2 aracın kullanılamaz hale getirildiğini kaydetti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Anbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar nedeniyle yaklaşık 1 milyon sivilin göç etmek zorunda kaldığı açıklanmıştı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde silahlı gruplarla güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor.

Irak Haberleri

Enfal Katliamı unutulmadı
Halepçe Katliamı 16 Mart 1988(VİDEO)
Amerika Irak'ı Bombaladı!
Iraklı Gazeteci Erbil'de Öldürülen Mossad Ajanlarının Kimlik Bilgilerini Açıkladı
Irak'taki ABD üsleri vuruluyor