İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi 1. Yardımcısı Robert Gibson, Irak'taki şiddetin endişe verici boyutlarda olduğunu söyleyerek, bu çıkmazın aşılması için büyük gayret içinde olduklarını vurguladı.
Bugün Bağdat'ta gazetecilere verdiği mülakatta, büyükelçilik olarak Irak'taki 'Barış Projesini' desteklediklerini ifade eden İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi 1. Yardımcısı Gibson, Irak'taki kargaşanın bir an önce durulması için ellerinden geleni yaptıklarını belirti.
Merkezi hükümetin, siyasi gruplar ve yasaklı Baasçılar'la yapılan müzakereleri desteklediklerini de kaydeden Gibson, tüm grupların ortak bir zeminde buluşmasına imkan tanınması durumunda ortadaki sorunun aşılabileceğini sözlerine ekledi.
İngilizler, Baasçılar'a Sıcak Bakıyor
Robert Gibson siyasi gruplar ve yasaklı Baasçılar'la yapılan müzakereleri desteklediklerini söyledi.
Irak Haberleri
Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı