Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti ve Stavropol Bölgesi Din İşleri Başkanı Yardımcısı Kurciyev'in öldürülmesi polise göre Vahhabilerin işi, Müslüman cemaate göre ise provokasyon peşindeki güçlerin bir tezgahı.
Karaçay-Çerkez Bölgesi Müftüsü İsmail Hacı Berdiyev, Kurciyev'in camideki faaliyetleri nedeniyle öldürüldüğünü ve iki gün önce kimliği belirsiz kişiler tarafından tehdit edildiğini ileri sürdü. Rusya Müftüler Konseyi ise imamın öldürülmesinin Müslümanlara karşı
provokasyon olduğunu düşünüyor. Konsey'in yazılı açıklamasında, "25 Eylül gecesi Kislovodsk'ta yaşanan olay, son zamanlarda meydana gelen trajik olaylarla aynı saftadır: Dağıstan ve Çeçenya din adamlarına suikast girişimi, Yahrom, Yaroslov gibi yerlerde camilere ve din adamlarına saldırı" denildi. Açıklamada Müslümanlara tahriklere kapılmayın çağrısı da yapıldı. Polis ise saldırganların 'Vahhabi' olduğunu önü sürüyor.
ajanskafkas