DTP Milletvekili Akın Birdal, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını öngören yasanın Köşk tarafından onaylanması üzerine 28 Şubat döneminin generalleri Çevik Bir ve Erol Özkasnak hakkında dava açmaya hazırlanıyor. Birdal, Bir ve Özkasnak'ın hazırlattığı andıçın ardından silahlı saldırıya uğramıştı.
İnsan Hakları Derneği Başkanı iken 11 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, askerlere sivil mahkemelerde yargılama yolunu açan düzenlemenin ardından olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen dönemin G.Kurmay İkinci Başkanı Çevik Bir ve MGK Genel Sekreteri Erol Özkasnak hakkında dava açmaya hazırlanıyor. Bir ve Özkasnak'ın cezalandırılması için bugüne kadar iki kez yargıya başvurduğunu ancak bir sonuç alamadığını ifade eden Birdal, ikili hakkında yeni bir suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
ANDIÇ GAZETELERE SERVİS EDİLDİ
Birdal, Bir'in hazırlattığı ve Özkasnak'ın gazetelere servis ettiği andıç yayınlandıktan 15 gün sonra suikaste uğrayan Birdal, Çankaya'dan onay alan yargı reformuyla, demokratik ve hukuk devletine dönüş konusunda çok önemli bir sivil iradenin ortaya konduğunu vurguladı.
SİVİL YARGIDA HESAP VERMELİLER
Yargı reformunun kendisi gibi mağdur olan binlerce kişiye umut olduğunu ifade eden Birdal şöyle konuştu: "Konuyu avukat arkadaşlarımla görüşüyorum. Bir ve Özkasnak hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Birçok kişinin işten atılmasına, kurumların kapatılmasına ve bizim hayatımıza kastettirmeye yönelik bu andıçın hesabını vermeliler sivil yargı önünde. O zaman askeri yargı müşaviri izin vermedi, müdahale oldu."
YARGI YOLUNDAKİ CHP'YE ELEŞTİRİ
Birdal, yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini açıklayan CHP'ye de tepki gösterdi. Birdal, CHP'nin tavrını 'sivil iradeye ve hukukun üstünlüğüne karşı bir duruş' olarak nitelendirdi.
İlk dava azmettirici Çevik Bir'e açılıyor
Darbeci askerlere sivil yargı yolu açıldı, ilk dava Çevik Bir'e açılıyor...
Güncel Haberleri
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın
İran'ın denizaltıları Hürmüz Boğazı'nı nasıl kontrol ediyor?