ABD'nin Irak Büyükelçisi Zalmay Halilzad, Saddam Hüseyin ve iki yardımcısına ölüm cezası verilmesinin, "Irak'ta özgür bir toplum kurulması doğrultusunda önemli bir dönüm noktası" olduğunu söyledi.
Halilzad, yaptığı açıklamada, "Bu davada hakimler, savcılar ve savunma avukatlarının hepsi, sindirmelere karşı cesaret göstermişlerdir. Adaleti sürdürme kararlılıkları, ülkenin şu anda karşılaştığı zor koşula rağmen Irak'ta hukukun üstün geleceğinin bir işaretidir" dedi.
Halilzad, şunları kaydetti:
"Ülke, hukuka dayalı özgür bir toplum kurulması doğrultusunda önemli başka bir adım atarken, bugün Irak için önemli bir dönüm noktasıdır. Iraklıları gelecek haftalarda zor günler bekleyebilir, ancak Saddam ve rejiminin defterini kapatmak daha iyi bir gelecek inşa etmek ve birlik için fırsattır."
İdam birlik için bir fırsat
Zalmay Halilzad, Saddam Hüseyin ve iki yardımcısına ölüm cezası verilmesinin, "Irak'ta özgür bir toplum kurulması doğrultusunda önemli bir dönüm noktası" olduğunu söyledi.
Irak Haberleri
Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı