İbrahim Camiine İsrail Bayrağı Astılar

El Halil şehrindeki İbrahim Camii'ni daha önce işgal eden yahudiler bu kez İsrail bayrağı astı.

Batı Şeria'da aşırı sağcı Yahudi bir grubu, El-Halil'deki İbrahim Camii'ne İsrail bayrağı astı. Daha önce namaz kılan Müslümanlara ateş açılmasının ardından önemli kısmını Havra yapan Yahudi saldırganlığı bölgede gerilim artırdı.

El-Kuds internet sitesine açıklama yapan El-Halil kenti Vakıflar Müdürü Zeyd el-Cabiri, "Müslümanlar için en mukaddes mescitlerden biri olan İbrahim Camiine İsrail bayrağı astılar. Müslümanlar açısından kutsiyet taşıyan bir mekana, bir mescide İsrail bayrağı asmak, bölgede bulunan insanları kışkırtmaktan başka bir anlama gelmez" dedi.

İbrahim peygamberin ve bir çok peygamberin kabrinin de olduğu cami ve çevresi, 1992 yılından beri yahudiler tarafından işgal edilmiş ve havraya dönüştürülmüş vaziyette.

dunyabulteni

Filistin Haberleri