Adalet Platformu, başörtüsü ve başörtülülere ağır hakaretlerde bulunan Özdemir İnce ve gazetesi Hürriyet hakkında suç duyurusunda bulunuyor.
Özdemir İnce, geçtiğimiz hafta Hürriyet'te yer alan "Türban Fesadı" başlıklı yazısında "Kur'an'da başörtüsüne yer verilmediğini, başörtüsünün İslam'la ilişkisinin olmadığını, İslam öncesi dönemde Arapların ve Yahudilerin güneşten sakınmak için başlarını örttükleri bir giysi parçası" olduğunu iddia etti.
İnce, başörtüsü konusundaki asıl düşüncesini de şöyle açıkladı: " Daha iyi anlaşılması için yazıyorum: Türban, kahverengi faşist gömleği gibi, gamalı haç gibi bir simgedir. Daha önce de arz etmiş idim!"
Adalet Platformu üyeleri yarın saat 10.30'da Beyoğlu Adliyesi'nde İnce ve Hürriyet gazetesi hakkında, kutsal değerlere hakaret, halkı kin-nefret ve düşmanlığa sevk etmek, milleti inancından dolayı alenen aşağılamak suçlarının işlendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacak.
Hürriyete Başörtüsü İçin Suç Duyurusu
Adalet Platformu, başörtüsü ve başörtülülere ağır hakaretlerde bulunan Özdemir İnce ve gazetesi Hürriyet hakkında suç duyurusunda bulunuyor
Güncel Haberleri
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın
İran'ın denizaltıları Hürmüz Boğazı'nı nasıl kontrol ediyor?
İran Kuş Avlar Gibi Helikopter ve Uçak Düşürüyor!
İran İle Fransa Anlaştı! İran'dan Diplomasi Dersi!