HÜDA PAR, HÜDA PAR’dan büyüktür!

Mehmet GÖKTAŞ

HÜDA PAR birçok açıdan HÜDA PAR’dan büyüktür, böyle olduğunu onu birazcık yakından tanıyan herkes bilir ve kabul eder.

Her şey bir yana HÜDA PAR, HÜDA PAR’dan önce de vardı.

Var olmak için bir bedel ödedi. Hem de hiçbir camia var olabilmek için böyle bir bedel ödememiştir.

Yaşadıkları öz yurtlarında Marksist örgüt tarafından kendilerine şu üç seçenek dayatılmıştı.

“Ya bize katılacaksınız”

“Ya buradan defolup gideceksiniz”

“Ya da sizi öldürürüz”

Hatta söz konusu bu üç seçenek sadece bu camiaya değil, bölgedeki bütün dernek ve oluşumlara dayatılmış, onların hiç birisi direnememiş, kabullenmiş ve boyun eğmiş, dolayısıyla kendi kimlikleriyle var olamamış, eriyip gitmişlerdir.

Sadece söz konusu o zor dönemlerde ödediği bedellerle değil, iki binli yılların başından itibaren büyük bir coğrafyada kendisini göstermiştir.

Özellikle Avrupa merkezlerinde hortlayan İslam düşmanlığı ve onun Aziz Peygamberine karşı yapılan saldırılar karşısında en gür seda Peygamber Sevdalıları’nın sedası olmuştur ve olmaya devam etmektedir.

Kısacası HÜDA PAR, Peygamber Sevdasıyla var olmuş, bu sevdayı merkeze almış, mensuplarını bu sevda ile besleyip yetiştirmiş, bu sevda ile donanarak diğer Müslümanlarla iletişim kurmuştur.

HÜDA PAR öncelikle var olduğu bölgeyi en doğru bir şekilde tahlil etmiş, insanımızın ne çektiğini bizzat görmüş ne istediğini de en isabetli bir şekilde tespit etmiştir.

Bu ülke insanının yüz yıllık savruluşunun temelinde Peygamber Sevdasından uzaklaşmanın yattığını görmüş, yine bu ülkenin en büyük problemi olan, on binlerce cana, trilyonlarca dolara mal olan Kürt meselesinin kökeninde de Peygamberden ötelere savruluşu görmüştür.

Bütün bu olup bitenleri ferasetle izleyen HÜDA PAR bugün kendisini aşmış, daha aktif bir alana inmiş, daha etkin olma kararını almıştır. Türkiye siyasetine çok şeyler katacağı, ayrı bir renk vereceği kanaatindeyiz.

İndiği sahada ilerledikçe daha da ufku açılacak, kendisi de birçok tecrübeler kazanacak, bir anlamda teoriden pratiğe geçmekle değerine değer katacaktır. Ve böylece İslami anlamda siyaset yapmak isteyenler için bir merkez olacaktır.

Şurası bilinmelidir ki, hiçbir kesim bu ülke insanını birbiriyle kucaklaştırma şansına HÜDA PAR’dan daha fazla sahip değildir.

Hatta ülke dışındaki Müslümanlar için de aynı şey söz konusudur.

Bir daha tekrar edelim; HÜDA PAR, HÜDA PAR’dan büyüktür.