Hristiyanlardan Biden'e Filistin Çağrısı

Washington'daki Filistin Hristiyan İttifakı, Biden'ı Hamas'a yönelik politikasını değiştirmeye çağırdı

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Filistin Hristiyan İttifakı, Başkan Joe Biden yönetimine "Hamas" hareketine yönelik politikasını değiştirmesi, terör örgütü olarak tanımlanmasını iptal etmesi ve işgal altındaki Kudüs'te adil ve şeffaf Filistin seçimlerinin yapılmasını desteklemesi çağrısında bulundu.

Amerikan "Mondoise" web sitesinde yayınlanan bir rapora göre, Filistin Hıristiyan İttifakı başkanı Dr. Alex Awad, koalisyonun Biden'e iletilen mesajın , Amerikan medyasının, Şeyh Cerrah mahallesi, Mescid-i Aksa ve Gazze'ye yönelik saldırıyı haber yaparken Hamas'ın bir "terör örgütü" olduğunu açıklamasından ardından geldiğini bildirdi

Hristiyan Koalisyon, Biden ve Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'e bir mektup gönderdi ve şunları söyledi :

Bizler, Kutsal Topraklarda barış için çalışmayı taahhüt eden çok mezhepli Filistinli Amerikalı Hristiyanlardan oluşan bir ağ olan Filistin Barış İçin Hristiyan İttifakı'nın (PCAP) Yönetim Kurulu üyeleri, olarak size yazıyoruz

İnançları gereği barışçıl olmaya çağrılan iyi niyetli insanlar olarak, pek çok kişinin hayatını karartan bu eşitsiz çatışmayı dönüştürmek için sürekli fırsatlar arıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Kudüs'te, Gazze Şeridi'nde ve ülkenin diğer bölgelerinde yaşanan acı olaylara tanık olduğumuz için üzgün ve öfkeliyiz.

Sayın Başkan ve Bakan Blinken, Filistin halkı adalet için haykırıyor ve doğru olanı yapmak için yaratıcı ve cesur adımlar atacağınızı umuyoruz.

Doğu Kudüs'teki ABD Konsolosluğu'nun yeniden açılması, UNRWA'ya yardımın yeniden başlaması ve harap olmuş Gazze Şeridi'ne yardım taahhüdü ile özellikle önceki yönetime kıyasla ABD ve Filistinliler arasındaki olumlu işbirliğini görmekten mutluluk duyuyoruz. .

Bakan Blinken'in Kutsal Topraklara yaptığı son ziyarette Filistinlilerin "özgürlük içinde yaşamayı, liderlerini seçme hakkı da dahil olmak üzere temel haklarına saygı gösterilmesini, güvenlik içinde yaşamayı, kendileri için eşit fırsatlara sahip olmayı arzuladıkları" ifadesini takdir ediyoruz. ve çocukları ve onurlu bir şekilde muamele görmeleri”. Bu özlemleri paylaşırken, demokrasi, adalet ve barışın hakim olması için bu sınırlı eylem ve sözlerden çok daha fazlasının başarılması gerektiğine inanıyoruz.

Özellikle, Bakan Blinken'in Filistinlilerin kendi liderlerini seçme hakkını destekleyen açıklamasıyla ilgili olarak, koalisyon ABD'yi Hamas'a yönelik politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırıyoruz açıklamasını yaptı.

Filistin Haberleri

Siyonist İşgal Ordusunda Kaos! Yedek Askerler O Talebi Reddetti
Mahmud Abbas: İsrail'in Tam Güvenlik Hakkı Var
Kassam İşgalcileri Kendi Silahıyla Vurdu!
Kudüs Tugayları İşgalcileri Böyle Hedef Aldı (VİDEO)
Filistin Direnişini Liderlerinden Müzakare Açıklaması