Hristiyanlar camide dua edemezler

Kardinal Kasper, Papa da dahil olmak üzere bir Hristiyan’ın Müslümanlar’a ait bir mabette duaya duramayacağını belirtti.

Papalık Hristiyanlararası Birliği Özendirme Kurulu Başkanı Kardinal Walter Kasper, Papa"nın Sultanahmet Camisi"nde ayakta sessiz durmasının Hristiyanlık açısından "dua" diye nitelenmesinin mümkün olmayacağını açıkladı.

Kasper, İtalyan Sky Televizyonu'na verdiği demeçte, "Ben Papa"nın Sultanahmet'teki o sessizlik anında ne yaptığını bilmiyorum. Orada olan bir tefekkür, bir meditasyondu. Bu, mümkündür" dedi.

Kardinal Kasper, Papa da dahil olmak üzere bir Hristiyan"ın Müslümanlar"a ait bir mabette duaya duramayacağını belirterek, "Eğer bir dua idiyse, bu resmi bir dua, yani bizim bildiğimiz anlamda mutat bir dua olarak değerlendirilemez. Bu tür bir şey, zaten mümkün değildir. Bir İslam mabedinde, mutat bir dua yapılamaz" dedi.

Vatikan'daki kaynaklar, Papa"nın dün genel kabul merasiminde yaptığı konuşmada da, Sultanahmet Camiinde yaşanan hadiseye değinirken, kendisinin orada yaptığı jesti "dua" değil de "tefekkür" diye nitelediğine dikkati çekiyorlar.

Papa 16"ncı Benedict, dün yaptığı konuşmada, Sultanahmet Camisi"ndeki sessiz duruşunu, başlangıçta planlanmamış olsa da bir "takdiri ilahi" diye niteleyerek, "O ibadet mekanında birkaç dakika tefekküre durmak suretiyle, tüm insanlığın merhametli Babası, yerin ve göğün tek Rabbine yöneldim. Tüm inananlar, kendilerinin Onun tarafından yaratıldıklarını hatırlasınlar ve de gerçek kardeşliğin tanıkları olsunlar" demişti.

Güncel Haberleri

İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı