Hizbullah'dan Mescid-i Aksa Çağrısı

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah da Siyonist rejimin, Arap dünyasının sessizliğinden istifade ederek rahat bir şekilde Mescid-i Aksa’ya saldırdığını açıkladı.

Siyonist örgütlerin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları üzerine yazılı bir açıklama yapan Hizbullah, “Siyonistlerin Mescid-i Aksa saldırıları günlük bir hal aldı. İşgal askerleri ve yerleşimciler, Mescid-i Aksa’nın hörmetini çiğnemekte, kapılarını kırmakta, avlusunu ve merdivenlerini kirletmekte, tek başlarına bu mukaddes makamı savunan onlarca Filistinliyi yaralamaktadır” dedi.

Hizbullah, açıklamasına şöyle devam etti:

“Siyonist saldırıların günlük bir hal alması ve dozajının artması, Siyonistlerin korkusuz hareket ettiklerini göstermektedir. Uluslararası düzenin desteği ve Arap dünyasının sessizliğinden gayet memnunlar. Bundan hareketle Mescid-i Aksa’yı yıkma ve yerine sözde Süleyman Mabedini inşa etmek için çalışmaya devam ediyorlar.”

Siyonist saldırıları kınayan Hizbullah, İslam ümmetine mukaddesatını, tarihini ve kültürünü koruma çağrısında bulundu.

İslam ve Arap dünyasındaki iç çekişmelerin sona erdirilmesi gerektiğini savunan Hizbullah “En uygun olan tüm enerjinin toplanarak Kudüs’teki Hıristiyanlık, İslami mukaddesat ve Mescid-i Aksa’nın savunulmasına yönlendirilmesidir” sözleriyle açıklamasına son verdi.

VELFECR

Lübnan Haberleri

İsrail, Lübnan Cemaat-i İslami liderlerinden Musab Halaf'ı Şehit Etti
Siyonist Medya: Kuzeydeki Durum İsrail'e Ağır Bedeller Ödetiyor
Hizbullah Roketle Vurdu (VİDEO)
Bu da mı Tiyatro?
Hizbullah'tan Şafak Operasyonu