Hizbullah, Refik Hariri Davasında Aklandı

Lübnan'ın eski başbakanlarından Refik Hariri'ye 2005 yılında düzenlenen suikast ile ilgili altı yıl süren hukuki süreçte karar açıklandı.

Lübnan'ın eski başbakanlarından Refik Hariri'ye 2005 yılında düzenlenen suikast ile ilgili altı yıl süren hukuki süreçte karar açıklandı. Hollanda'nın Lahey kenti yakınlarındaki Leidschendam'da görülen davada Uluslararası Lübnan Özel Mahkemesi, suikastta Hizbullah bağlantısının kanıtlanamadığına hükmetti.

2 bin 600 sayfalık kararın özetini okuyan Mahkeme Başkanı David Re, Hariri'nin ölümünden önceki dönemde Suriye askerlerinin Lübnan'dan çekilmesini savunduğuna işaret ederek "Hariri ve siyasi müttefiklerinin ortadan kaldırılmasının Suriye ve Hizbullah'ın çıkarına olabileceğini, ancak Hizbullah liderliğinin ya da Suriye hükümetinin suikasta dahil olduğuna dair kanıt bulunmadığını" söyledi.

Lübnan Haberleri

Şeyh Naim Kasım: Amerika-İsrail'in Lübnan üzerinde söz hakkı yoktur
Husi, Bağımsızlık Günü'nde Yürüyüş Çağrısı Yaptı
Lübnan halkı Siyonistlerle normalleşmeye karşı sokaklara döküldü
ABD'nin skandal önerisi ifşa oldu: Şehit Nasrallah'ın cenaze töreni bombalamak istediler
Hizbullah: İç bölünmeler İsrail’in suistimal ettiği bir zafiyet yaratıyor