Hizbullah : Lübnan Halkının Dilenme Dönemi Bitti

zbullah Genel Sekreter Yardımcısı, bugün bu ülkenin güç, birlik ve zorluklarla yüzleşmeye hazır olduğunu vurguladı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Qassem, 'İsrail'in, Lübnan deniz kaynaklarını elde etmeden önce Karish gaz sahasına yatırım yapamayacağını yineleyerek, Lübnan'ın haklarını dileme döneminin sona erdiğini de sözlerine ekledi.

Beyrut'taki Müslüman Alimlere hitap eden Şeyh Qassem, Lübnan'ın Direniş gücüne güvenerek dolaylı olarak Siyonist düşmanla müzakere ettiğini vurguladı.

Majesteleri, krizle başa çıkabilmek için hızlı bir kabine oluşumu çağrısında bulunarak, yeni hükümeti oluşturmak için mevcut bakanlık kadrosunun oluşturulmasını önerdi.

Şeyh Qassem ayrıca, yeni cumhurbaşkanının seçilmesi ve ülke için parlak bir gelecek sağlanması konusunda ulusal bir anlaşmaya varılması için yerel birlik ve diyalogun öneminin altını çizdi.

Lübnan Haberleri

İnsan Hakları İzleme Örgütü: İsrail Savaş Suçu işliyor
Hizbullah Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım: İsrail, Lübnan’ın teslim olmasını istiyor
Hizbullah’tan Lübnan hükümetine sert uyarı: Direnişi değil İsrail'i hedef alın
Hizbullah: İsrail’e verilecek her taviz işgali büyütür
Şeyh Naim Kasım: Amerika-İsrail'in Lübnan üzerinde söz hakkı yoktur