Hizbullah İHA'sı işgal Topraklarında

Lübnan haber çevreleri Hizbullah hareketine ait bir keşif İHA'nın işgal edilen Filistin topraklarına girdiğini duyurdu.

El-Ahbar gazetesi dün yayınladığı haberde Ekim ayı sonlarında ve Siyonist rejim ordusunun tam teyakkuzda olduğu bir ortamda Lübnan Hizbullah güçlerine ait bir keşif İHA'sının işgal edilen Filistin topraklarının hava sahasına girdiğini, aldığı görüntülerle ve düşman tarafından kimliği belirlenmeden tekrar Lübnan topraklarına döndüğünü duyurdu.
 
Habere göre 25 Ekim tarihinde Siyonist rejim 5 günlük "öldüren kurşun" tatbikatta özellikle Lübnan ve Suriye ortak sınırlar olan kuzey cephe olmak üzere bir kaç cephede savaş tatbikatı yaptı.
 
Siyonist rejim savaş uçakları ve helikopterlerinin de katıldığı söz konusu tatbikatın başlıca hedeflerinden biri Hizbullah'ı yenmek olduğu belirtildi.
 
El-Ahbar gazetesi haberinin devamında tatbikatın ikinci gününde her türlü İHA'nın girişi engellenmeye çalışılırken Siyonist düşmanın tam teyakkuzda olduğu bir ortamda Lübnan direnişine bağlı İHA'nın el-Celil bölgesinden işgal edilen Filistin topraklarının hava sahasına üstelik radara yakalanmadan görevini başarı ile bitirerek geri dönmeyi başardığı belirtildi. (Ajanslar)

Lübnan Haberleri

Şeyh Naim Kasım: Amerika-İsrail'in Lübnan üzerinde söz hakkı yoktur
Husi, Bağımsızlık Günü'nde Yürüyüş Çağrısı Yaptı
Lübnan halkı Siyonistlerle normalleşmeye karşı sokaklara döküldü
ABD'nin skandal önerisi ifşa oldu: Şehit Nasrallah'ın cenaze töreni bombalamak istediler
Hizbullah: İç bölünmeler İsrail’in suistimal ettiği bir zafiyet yaratıyor