Hamas'tan İsrail'in Katliamlarına Sert Tepki: Halkımızın Kanı Ucuz Değil!

Hamas'tan İsrail'in Katliamlarına Sert Tepki: "Halkımızın Kanı Ucuz Değil, Ateşkesin Başarısızlığından İşgal Rejimi Sorumlu"

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist rejimin Gazze'deki son katliamlarının ardından sert bir bildiri yayımlayarak İsrail'i ateşkes anlaşmasını baltalamakla ve güç kullanarak yeni dengeler dayatmaya çalışmakla suçladı. Hareket, kanlarının ucuz olmadığını belirterek, ateşkesin başarısızlığa uğramasının tüm sorumluluğunun işgal rejimine ait olduğunu vurguladı.

Hamas'tan yapılan açıklamada, Gazze halkına yönelik "alçak saldırının", İsrail'in ateşkes anlaşmasını sabote etme ve "güç yoluyla yeni dengeler dayatma" niyetini açıkça ortaya koyduğu belirtildi. Bu saldırıların, ABD'nin Netanyahu'nun "faşist hükümetine" suçlarını sürdürmesi için siyasi koruma sağladığı bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekildi.

"ABD Desteği, Kanımızın Dökülmesine Fiili Ortaklıktır"

Amerikan yönetiminin İsrail'e yönelik "taraflı tutumunun", çocukların ve kadınların kanının dökülmesine "fiili bir ortaklık" ve saldırının sürmesine "doğrudan bir teşvik" anlamına geldiği ifade edildi.

Hamas, bu "tehlikeli tırmanışın" ve ateşkes anlaşmasını başarısızlığa uğratma girişiminin tüm sorumluluğunun "işgal rejimine ait olduğunu" kesin bir dille vurguladı.

"Düşmanın Ateş Altında Yeni Gerçeklikler Dayatmasına Asla İzin Verilmeyecek"

Hareket, dünya kamuoyuna seslenerek, "çocuklarımızın ve kadınlarımızın kanı ucuz değildir" mesajını verdi. Açıklamada, anlaşmaya sorumlu bir iradeyle bağlı olan tüm direniş güçlerinin, "düşmanın ateş altında yeni gerçeklikler dayatmasına asla izin vermeyeceği" kaydedildi.

Son olarak Hamas, arabuluculara ve garantörlere çağrıda bulunarak, bu "saldırganlıktaki sorumluluklarını tamamen üstlenmeleri, işgalci hükümete katliamlarını durdurması ve anlaşma maddelerine tam olarak uyması için derhal baskı yapmaları" talebinde bulundu.

Filistin Haberleri

Gazze’deki Aşiretler: Yasir Ebu Şebab’ın sonu, halkına sırt çeviren herkes için beklenen bir akıbetti.
HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
Hizbullah: Siyonist rejim bütün İslam ülkeleri için tehdit
Siyonist rejim Refah Kapısı’nı şantaj aracına çevirdi
Filistinli direnişçiler bu akşam bir İsrailli tutuklunun cesedini teslim etti