Açıklamada, "Saldırılar, savaş suçlusu Netanyahu'nun başta Refah Sınır Kapısı'nın açılması olmak üzere ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasının uygulanmasını engelleme yönündeki planlı niyetlerini ortaya koymaktadır." ifadesi kullanıldı.
Gazze'de bir İsrail askerinin hedef alındığı yönündeki iddiaların, "İsrail saldırılarını meşrulaştırmak için uydurulmuş asılsız bahaneler" olduğu belirtilen açıklamada, bu durumun ateşkes anlaşmasının hiçe sayılarak Gazze'de kalıcı baskı ve terör politikasını dayatma girişimi olduğuna vurgu yapıldı.
Ateşkese arabulucu ve garantör ülkelere seslenilen açıklamada, "Gazze'de soykırımı, katliamı ve açlığı yeniden başlatmaya çalışan Netanyahu'nun tutumuna karşı kararlı bir tavır alınmalıdır." ifadesine yer verildi.