Hamas'tan ateşkes açıklaması

Hamas yetkililerinden Tahir en-Nunu, bugün yaptığı açıklamada ateşkes hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Hamas yetkililerinden Nunu, Mısır ve Katar ile temasların sürdüğünü belirterek, “Hamas savaşı durduracak ve kapsamlı bir anlaşmayla sonuçlanacak her samimi çabayı memnuniyetle karşılar” dedi. Ancak israilin "hala oyalama taktiği uyguladığını" ifade etti.

Hamas, savaşın tamamen durması, israilin Gazze’den tam çekilmesi, yardım girişlerinin sağlanması ve esir takası temelinde bir anlaşma istediklerini vurguladı.

Öte yandan, israil medyası bir yetkiliye dayandırarak, Tel Aviv’in hâlâ Gazze konusunda müzakerelere bir heyet gönderecek aşamada olmadığını aktardı.

Bu gelişmelerin ortasında, NATO zirvesi kapsamında Hollanda'nın Lahey kentinde konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Gazze konusunda bir anlaşmanın çok yakında olduğunu söyledi. Ayrıca, İran’a yapılan saldırının da bu anlaşmayı kolaylaştıracağını, esirlerin serbest bırakılmasına katkı sağlayacağını iddia etti.

Filistin Haberleri

Hamas’tan İran’ın yeni liderine tebrik mektubu: “Direniş ittifakı sürecek”
Hamas'tan İran'ın 'meşru müdafaa hakkı'na destek
Ebu Ubeyde’den İran Devrim Muhafızlarına ve İran halkına övgü ve teşekkür
Simorgh’tan Fattah’a vuruş envanteri: İran’ın korku salan roketleri ve menzil güçleri…
ABD'nin savaş gemisinde yangın!