İslamî Direniş Hareketi (Hamas) El-Cezire televizyonunun Fetih'in düşmanla yaptığı görüşmelerin ihanet boyutunu belgelemesinin ardından yaptığı açıklamada "bu belgeler çok tehlikeli ve kritik bilgiler içeriyor. Belgeler Fetih yönetimiyle FKÖ liderlerinin direniş liderlerini hedef aldıklarını, Gazze kuşatmasını özendirdiklerini, Amerika ve Siyonistlerle birlikte 2007 yılında Amerikalı General Keith Dayton tarafından Hamas'ı tasfiye etmek için hazırlanan planı uyguladıklarını açıkça ispat ediyor" dedi.
Hamas hareketi konuyla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu tehlikeli bilgiler düşmanla birlikte Filistin halkına karşı komplo kuran bir yönetimle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Filistin halkından bulunduğu yerde bu yönetimi boykot etmeye, onu kuşatmaya, takip ettiği aşağılık politikayı reddetmeye ve tecrit etmeye davet ediyoruz."
Hamas yayınladığı açıklamanın devamında, Fetih hareketinin başında bulunanların Filistin halkına, davasına ve toprağına karşı yaptıkları bu ihanetlere karşı ortak bir tavır belirlemek için diğer Filistinli gruplarla kapsamlı bir istişare yaptıklarını ifade etti.