HAMAS Yüzyılın Anlaşması'na Karşı Stratejisini Açıkladı

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, bu hareketin Amerikan-Siyonist Yüzyılın Anlaşması'na karşı koymak için 3 temel gündemini açıkladı.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el Aruri yaptığı açıklamada, Hamas'ın Yüzyılın Anlaşması ile mücadele için 3 ekseni takip edeceğini, bunlardan ilkinin sahada askeri mücadele ve halk direnişi olduğunu söyledi.

Aruri, ulusal mutabakat ve siyasi rejim mutabakatını ise 2. ve 3. eksen olarak niteleyerek, Hamas'ın bu çerçevede tüm Filistinli gruplar ve güçlerle görüşmeye hazır olduğunu ifade etti.
 
Hamas yetkilisi ayrıca, Siyonist rejimin karşısında direniş politikasının değişmeyeceğini sözlerine ekledi.
 
ABD Başkanı Donald Trump, 28 ocakta beyaz Saray'da Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu ile birlikte Yüzyılın Anlaşmasını görücüye çıkardı.
 
Bu plan, Filistinliler başta olmak üzere birçok millet ve ülkenin tepkisine yol açmıştır.

Filistin Haberleri

Gazze’deki Aşiretler: Yasir Ebu Şebab’ın sonu, halkına sırt çeviren herkes için beklenen bir akıbetti.
HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
Hizbullah: Siyonist rejim bütün İslam ülkeleri için tehdit
Siyonist rejim Refah Kapısı’nı şantaj aracına çevirdi
Filistinli direnişçiler bu akşam bir İsrailli tutuklunun cesedini teslim etti