HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır

HAMAS, Yaser Ebu Şebab'ın sonunun, işgalcilerle iş birliğini tercih eden herkesin kaçınılmaz akıbeti olduğunu belirtti.

HAMAS, yayımladığı açıklamada, Yaser Ebu Şebab'ın yaşadığı akıbetin, halkına ihanet eden ve kendisini siyonist rejimin aracına dönüştüren herkes için "kaçınılmaz bir sonuç" olduğunu ifade etti. Hareket, Ebu Şebab ve grubunun işlediği suçların, ulusal ve toplumsal değerlere tamamen aykırı olduğunu vurguladı.

Açıklamada, Filistinli ailelerin, kabilelerin ve aşiretlerin Ebu Şebab'tan ve işgalcilerle iş birliğine bulaşan tüm unsurlardan uzak durmasını takdir eden HAMAS, bu kesimlerin toplum nezdinde hiçbir temsil değerinin bulunmadığını belirtti.

HAMAS, siyonist rejimin Gazze'de projelerini hayata geçirmek için "toplumsal ve ahlaki açıdan düşmüş, kanun dışı gruplara" yönelmesinin, halkın direncini kıramadığı için içine düştüğü acziyetin göstergesi olduğunu kaydetti.

Açıklamada, "İşgalciler kendi işbirlikçilerini bile koruyamazken, halkına ihanet eden hiç kimse korunma beklemesin. Bu yolun sonu tarihin çöplüğüne düşmektir." ifadelerine yer verildi.

Filistin halkının aileleriyle, kabileleriyle ve ulusal kurumlarıyla bir bütün olarak toplumsal dokuyu hedef alan tüm girişimlere karşı durmaya devam edeceğini belirten HAMAS, hiçbir yapının ya da dış projenin bu birlik zemininde yer bulamayacağını vurguladı.

Öte yandan işgal basını, Yaser Ebu Şebab'ın Refah bölgesinde kimliği açıklanmayan silahlı bir grup tarafından öldürüldüğünü aktardı. İşgalci medyanın verdiği bilgilere göre Ebu Şebab, ağır yaralı olarak kaldırıldığı siyonistlerin Soroka Hastanesi'nde öldü.

doğruhaber

Filistin Haberleri

Gazze’deki Aşiretler: Yasir Ebu Şebab’ın sonu, halkına sırt çeviren herkes için beklenen bir akıbetti.
Hizbullah: Siyonist rejim bütün İslam ülkeleri için tehdit
Siyonist rejim Refah Kapısı’nı şantaj aracına çevirdi
Filistinli direnişçiler bu akşam bir İsrailli tutuklunun cesedini teslim etti
İşgal güçleri, Batı Şeria kentine Saldrıyor!