Hamas: Tekfirci Akımlarala Alakamız Yok !

Hamas yaptığı açıklamada, Lübnan'daki bazı medya organlarının kendilerini birtakım DAEŞ' gibi tekfirci akımlarla gösterilmesine tepki gösterdi

 

Lübnan’daki bazı şahısların yazılarında ve sosyal medyada gündeme getirdikleri ve Hamas’ın birtakım teröristleri, aşırı şahısları ve terör örgütlerini desteklediği, onları himaye ettiği yönündeki iddialar hakkında Hamas teşkilatı tarafından açıklama yapıldı.

Amaç Direnişi Zayıflatmak

Açıklamada bu tür iddiaların ortaya atılmasının Hamas’ın prestijini yıpratma, onun Lübnan’daki Filistinlilerin mülteci kamplarının güvenlik ve istikrarının korunmasındaki etkinliğini zayıflatma ve birtakım dış güçlere hizmet amacı taşıdığına dikkat çekildi.

Açıklamaya göre bu konudaki iddialar Mişel Nasr adlı yazarın Ed-Diyar gazetesinde yayınlanan bir makalesinde ve “Kamp bizim bölgemizdir” sitesi başta olmak üzere bazı internet sitelerinde ortaya atıldı.

Açıklamada bu iddiaların, söz konusu yazıları yazanların kendi kurguları ve senaryoları olduğu, hiçbir belgesinin bulunmadığı vurgulandı.

Hamas adına yapılan bir başka açıklamada da asılsız iddialar hakkında yargı kurumları nezdinde dava açılacağı ve asılsız iddiaları ortaya atanlardan yargı nezdinde hesap sorulacağı bildirildi.

Filistin Haberleri

Hamas: Siyonist rejimle normalleşme Filistin'e ihanet olur
Gazze’de Sivil Savunma Subayı Şehid Oldu!
Gazze’deki Aşiretler: Yasir Ebu Şebab’ın sonu, halkına sırt çeviren herkes için beklenen bir akıbetti.
HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
Hizbullah: Siyonist rejim bütün İslam ülkeleri için tehdit