Hamas: Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Kamuoyunu Yanıltıyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El-Cubeyr’in Hamas hareketine karşı saldırılarına devam etmesini ve hareketi aşırı olarak ifade etmesini kınadı.

Hamas, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El-Cubeyr’in Hamas hareketine karşı saldırılarına devam etmesini ve hareketi aşırı olarak ifade etmesini kınadı.

Hamas hareketi yayınladığı basın açıklamasında, El-Cubeyr’in hareketi aşırı bir hareket olarak nitelemesinin kamuoyunu yanılttığını ve Filistin halkının hakkı olan direnişin imajını kötü gösterdiğini söyleyerek, bunun Suudi Arabistan halkının mizacıyla örtüşmediği gibi, Filistin halkına ve bu halkın hak ve hukukunu savunma hakkına destek veren Suudi Arabistan’ın tutumuyla da bağdaşmadığını ifade etti.

Hamas yaptığı açıklamada “Bu açıklamalar işgalci İsrail’i cinayetlerine devam etmesine ve Filistin halkıyla bu halkın gösterdiği direnişin sembol isimlerine karşı cinayet işlemesine teşvik edebilir. Herkesten önce Suudi Arabistan’a zarar veren bu tür açıklamalardan uzak durmak gerekir. Aynı şekilde Hamas hareketiyle ilişkide Arap ve İslam dünyasının gösterdiği tutuma aykırı yersiz tahriklerden de uzak durmak gerekir” ifadesinde bulundu.

Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı El-Cubeyr, Hamas hareketinin radikal bir hareket olduğunu belirterek, Katar’ın ona yaptığı yardımı kesmesinin Filistin uzlaşı hükümetinin Gazze’de otorite kurmasına neden olduğunu iddia etti.

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi

Filistin Haberleri

Türkiyeli turistin düzenlediği bıçaklı eylemde İsrail polisi yaralandı
Enkaz altında 10.000 kişi kayıp
Siyonist İşgal Ordusunda Kaos! Yedek Askerler O Talebi Reddetti
Mahmud Abbas: İsrail'in Tam Güvenlik Hakkı Var
Kassam İşgalcileri Kendi Silahıyla Vurdu!