Hamas, Mescid-i Aksa'yı Himaye İçin Ortak Strateji Benimsenmesi Çağrısı Yaptı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescid-i Aksa'yı himaye için Filistinlilerin ve Arapların ortak bir strateji benimsemelerini istedi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescid-i Aksa'yı himaye için Filistinlilerin ve Arapların ortak bir strateji benimsemelerini istedi.

Hamas Hareketi, dün akşam (2 Mayıs Cumartesi) yayınladığı bildiride, Siyonist işgal yönetiminin Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya arka arkaya baskın düzenlemesine izin vererek Mescid-i Aksa'da yeni bir emrivaki durum oluşturmaya çalıştığını söyledi.

İşgal yönetiminin Arap ülkelerinin iç sorunlarıyla meşgul olmasını fırsat bilerek Mescid-i Aksa'yı ikiye bölme ve Yahudileştirme planlarını hayata geçirmeye çalıştığını kaydeden Hamas Hareketi, Mescid-i Aksa'nın "çatışmanın özü" olduğunu ve onu savunma görevinin öncelikle davanın çıkarlarına ve sabitelerine sadık Filistinli direniş gruplara düştüğünü ifade etti.

Mescid-i Aksa'da faaliyet gösteren ve kendilerine "Himmet News" adını veren bir grup gazeteci tarafından yayınlanan raporda geçen Nisan ayında 1500 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi.

Yahudi yerleşimciler son dönemde Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınları yoğunlaştırırken, Siyonist yetkililer de Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar ve Yahudiler arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölünmesi çağrısında bulunuyor.

Filistin Haberleri

Hamas'tan ateşkes açıklaması geldi!
Iraklı gruplardan Hayfa 'ya füze Operasyonu!
Filistin Direnişinden Müzakere Açıklaması!
İşgalciler Anlaşmayı Kabul Etmedi! Siyonist Yetkili Açıklama Yaptı
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: Direnişin Taleplerinde Hemfikiriz