Hamas Kayıp Askerlerle İlgili Bilgi Talebini Defalarca Reddetti”

Hamas, işgal rejimine esirlerle ilgili bilgileri karşılıksız vermeyeceğini bildirdi.

Siyonist askeri istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Walla sitesi, İsrail’in birçok aracı üzerinden geçen Perşembe günü duyurduğu kayıp asker ve esirlerle ilgili bilgi talebinin Hamas tarafından reddedildiğini yazdı.

Walla sitesi, kayıp iki askerle ilgili sürdürülen görüşmelerin zorluğu, hareketin kayıp iki kişiyle ilgili vermesini de engellediğini belirtti.

Daha önce savaşta Hamas’a kimsenin esir düşmediğini savunan işgal hükümetiyle işgal ordusu geçen Perşembe günü hem Başbakan hem de Genelkurmay Başkanı diliyle resmen dört kişinin direnişin elinde olduğunu itiraf etti. İşgal askerlerinden ikisi savaşta Hamas’ın eline geçerken, ikisi de Gazze sınırını geçerken gözaltına alınmıştı.

Hamas hareketi ise elinde esirler olduğunu kabul ederken, esirlerin sayısı, sağ mı ölü mü olduklarıyla ilgili hiçbir bilgi paylaşmıyor. Bu konuda bir bilgiyi karşılıksız vermeyeceğini, ön koşul olarak işgal rejiminin daha önceki esir takasında serbest bırakılıp tekrar gözaltına alınan ve bazılarına eski cezaları iade edilen esirlerin serbest bırakılmasını istiyor.

Kaynaklar, yeni bir takas için Almanya ve Mısır’ın devrede olduğunu belirtiyor.

FİEM

Filistin Haberleri

Kassam Tugayları’ndan Hizbullah’a destek mesajı: “Görevi tamamlayacağınıza eminiz”
Hamas’tan İran’ın yeni liderine tebrik mektubu: “Direniş ittifakı sürecek”
Hamas'tan İran'ın 'meşru müdafaa hakkı'na destek
Ebu Ubeyde’den İran Devrim Muhafızlarına ve İran halkına övgü ve teşekkür
Simorgh’tan Fattah’a vuruş envanteri: İran’ın korku salan roketleri ve menzil güçleri…