Hareketin Tuffah ve Derac bölgelerindeki basın bürosundan yapılan açıklamada, “Madem ki şehitlerin kanı direnişi kamçılar ve madem ki denizden nehre kadar bütün Filistin haritası kanla çizilmiştir; öyleyse siyonist düşmanın işlediği katliamlar bizi tam bağımsızlığımızı kazanana ve vatan toprağını düşmanın çizmelerinden kurtarıncaya kadar direnişimizden alıkoymamalıdır.” ifadeleri kullanıldı.
Filistin'i kan gölüne çeviren İsrail işgal güçleriyle hala görüşmelere devam eden Abbas yönetimi yetkililerinin de eleştirildiği açıklamada, görüşmelere derhal son verme çağrısında bulunuldu.
Arap ve İslam ülkelerine de Gazze'deki kuşatmanın kırılması için Filistinlilere yeterli desteği verme çağrısında bulunan Hamas, bu konuda yapabilecekleri şeylerin en başında gelenin ülkelerinde bulunan İsrail büyük elçiliklerini kapatmak ve büyük elçileri topraklarından kovmak olacağını belirtti.
FİEM