İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Muşir El-Mısri, Hamas'ın Abbas yönetimiyle işgal rejimi arasında süren müzakereleri sabote etmek gibi bir niyetinin olmadığını, Hamas'ın işgal altındaki toprakları kurtarmak için direniş ve cihad seçeneğine bağlı olduğunu belirterek, temelde zaten başarısız olan müzakerelerin başarısızlığı için müdahaleye gerek olmadığını ifade etti.
El-Mısri yaptığı basın toplantısında müzakereler konusunda Hamas'ın ortaya koyduğu tavrın açık olduğunu belirterek şöyle dedi: "Biz direniş seçeneğini sahipleniyor ve onun başarısı için çalışıyoruz. Bu, Filistin halkının büyük çoğunluğunun da tercihidir. Bunun dışındaki bütün seçenekler başarısız olmaya mahkûmdur. Müzakereler konusunda bugün olup bitenler, ölmüş ve kül olmuş bir bedene ruh üfleme girişiminden başka bir şey değildir. Hamas'ın müzakereleri sabote etmek istediği haberleri, müzakereleri meşrulaştırma çabasından başka bir şey değildir. Müzakereci Filistin takımı ortaya çıkan başarısızlıktan; Kudüs'ü tehdit eden, yerleşim birimlerini inşa eden ve Filistin halkına her türlü zulmü reva göre işgal rejimini sorumlu tutacağına Filistin direniş gruplarını sorumlu tutmak istiyor. Hamas'ın müzakereleri başarısız kılmakla suçlanması, müzakerecilerin aslında bir neticeye varmadıklarını ve boş bir alanda dönüp dolaştıklarını gösteriyor. Müzakereci Filistinli heyetin tekrar Filistin halkının sımsıcak kucağına dönmesi ve Filistin topraklarının işgalden kurtarılması için bir tek strateji üzerinde ittifak etmesi gerekir. Bunu yaptığında halkından teveccüh gördüğünü de müşahede edecektir."
Düşmanla müzakereleri sadece Hamas'ın değil, Hamas ile birlikte FKÖ'ye bağlı direniş gruplarının da reddettiğini söyleyen El-Mısri, buna rağmen Fetih'in müzakerelerde ısrarcı olduğunu ve serabın arkasında koşmaya devam ettiğini söyledi.
fiem