Hamas BM'yi Gazze'nin Yeniden İmarı Konusunda Suçladı

Hamas Siyasi Büro üyesi Halil el-Hayye, Gazze’deki BM Yüksek Temsilcisi’nin evinin önünde verdiği Cuma hutbesinde, BM’nin Gazze’nin yeniden imarını ihmal ettiğini dile getirerek, “Savaş biteli 5 ay oldu ve yeniden imar hala başlamadı, zira BM’nin (yeniden

Hamas Siyasi Büro üyesi Halil el-Hayye, Gazze’deki BM Yüksek Temsilcisi’nin evinin önünde verdiği Cuma hutbesinde, BM’nin Gazze’nin yeniden imarını ihmal ettiğini dile getirerek, “Savaş biteli 5 ay oldu ve yeniden imar hala başlamadı, zira BM’nin (yeniden imar konusundaki) mekanizması Gazze’nin gerçekten yeniden imar edilmesini engelleyerek, ilave abluka haline geldi” dedi.

Hayye, şöyle konuştu:

“Gazze’nin yeniden imarının gecikmesi, mazlumları ablukaya alan bütün tarafları etkileyecek bir devrim ve patlamaya neden olacak. BM ve uluslararası topluma diyoruz ki, her yerde aşırılığı üreten, insanlığın ve insafın kaybolmasıdır. Gazzeliler büyük zülüm yaşıyorlar, mazlumların patlamasından korkun.” 

Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti’nin Gazze’nin sorunlarının çözümünü ertelemesi

Milli Mutabakat Hükümeti'ni, önce hükümetin memurlarının durumu başta olmak üzere Gazze'nin sorunlarının çözümünü erteleyerek, "ateşle oynamakla" ve "milli mutabakatın hiçbir maddesini yerine getirmemekle" suçlayan Hayye, “Bakanlar, sanki Gazze bir otelden ibaretmiş gibi hiçbir sorunu çözmeden gitti” ifadesini kullandı.

Uzlaşı Hükümeti, kurulduğu Haziran ayından bu yana Gazze'de faaliyet gösteremiyor.

Gazze Şeridi'ne 29 Aralık’ta gelen, uzlaşı hükümetindeki 8 bakan ile teknik ve idari alanlarda görev yapan yetkililerden oluşan heyetin, bölgede en az bir hafta kalması bekleniyordu ancak bakanlar bugün Batı Şeria’ya döndü.
AA

Filistin Haberleri

Kassam Tugayları komutanlarından Saad İsrail saldırısında şehit oldu
HAMAS: Aksa Tufanı, Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık yolundaki onurlu bir dönüm noktasıdır
Siyonistler Batı Şeria'da Soykırım Yapıyor!
Hamas: İsrail ateşkesi kasten baltalamaya çalışıyor
İşgalci ABD'den işgali yumuşatma açıklaması: İstikrar Gücü Hamas'la savaşmayacak