Almanya'da yayımlanan Der Spiegel dergisinin pazartesi günkü sayısı için açıklamalarda bulunan Müşerref, "Son 7 ya da 8 aydır yaşanan olaylardan sonra çekilmek en kolayı olurdu. Halkın çoğunluğunun beni istemediğine ikna olduğum gün, bir dakika durmam, giderim" ifadesini kullandı.
1999'daki darbeyle iktidara gelen Müşerref, 6 Ekim 2007'deki tartışmalı seçimde yeniden seçilmişti.
Uluslararası Kriz Grubu ise yayımladığı raporda, Müşerref'i desteklemeye devam eden ABD'den de eski başbakanlardan Benazir Butto'nun ölümünde Pakistan liderinin sorumluluğu bulunduğunu kabul etmesi istenmiş, Grubun Asya müdürü Robert Templer da, yapay olarak desteklenen bir generalin değil demokrasinin istikrarı sağlama ihtimalinin daha yüksek olduğunu kabul etmenin zamanının geldiğini söylemişti.
Templer, "Müşerref istifa etmezse gerilim artacak ve uluslararası toplum nükleer silahlara sahip bir Müslüman ülkenin iç savaşa sürüklendiği bir kabusla karşılaşabilecektir" demişti.
"Halk İstemezse Giderim"
Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, halkının istemesi halinde iktidarı bırakmaya hazır olduğunu söyledi.
Asya Haberleri
Rusya’dan BM’ye alternatif Gazze taslağı
Lavrov: Trump’ın Gazze Planı Filistin Sorununu Çözmüyor
Taliban: İran’ın direnişi ve Filistin desteği takdire değer
Malezya Başbakanı: Kınamalar füzeleri durduramayacak!
Katar Şaşırtmıyor!