Halid Meşal'in Yeni Görevi Belli Oldu

Hamas’ın Halid Meşal’i Filistin Özerk Yönetimi başkanlığı için aday göstermeye hazırlandığı iddia edildi.

El Bawba’nın İsrail’de İbranice olarak yayın yapan “Bugün İsrail” gazetesinden naklen bildirdiğine göre Hamas, görevden ayrılacak olan 81 yaşındaki Mahmud Abbas’ın yerine Halid Meşal’i Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığına aday göstermeye hazırlanıyor.

Habere göre eski Şabak (İç istihbarat servisi) başkanı olan İsrail Meclisi Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Avi Dichter de konuyla ilgili açıklamasında Hamas’ın Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığını ele geçirmesinin Batı Şeria’da İsrail’le Mahmud Abbas arasında var olan güvenlik koordinasyonunun sonu olacağını söyledi.

Avi Dichter, Hayfa’da Likud üyelerine yaptığı konuşmada, “Hepimiz Özerk Yönetimin gelecekteki başkanının kim olacağını tahmin etmeye çalışıyoruz. Ama Hamas onun halefi için aday belirlemeye çalışıyor” dedi.

Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın görev süresi 2008’de sona ermişti.

Filistin Haberleri

Hamas: Siyonist rejimle normalleşme Filistin'e ihanet olur
Gazze’de Sivil Savunma Subayı Şehid Oldu!
Gazze’deki Aşiretler: Yasir Ebu Şebab’ın sonu, halkına sırt çeviren herkes için beklenen bir akıbetti.
HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
Hizbullah: Siyonist rejim bütün İslam ülkeleri için tehdit