Haftar'ın sözcüsü: Mısır ordusu Libya'ya müdahale etsin

Haftar'a bağlı birliklerin sözcüsü Hicazi, Mısır ordusundan, Libya topraklarına yardım amaçlı askeri operasyon düzenlemesini bekliyoruz dedi

Libya'da emekli Tuğgeneral Halife Haftar'a bağlı grupların sözcüsü Albay Muhammed el-Hicazi, "Terörle mücadelemizde Mısır'dan gelen askeri yardımı memnuniyetle kabul eden ilk ben olacağım" dedi.

Hicazi, yaptığı açıklamada, "Libya ve Mısır'ı rahatsız eden terörle savaşmak için kardeş Mısır ordusundan yardım beklediklerini" söyledi.

"Mısır ordusundan, Libya topraklarına yardım amaçlı askeri operasyon düzenlemesini bekliyoruz" diyen Hizaci, ancak bunun, Libya'nın iç işlerine karışılmaksızın belirli şartlar altında gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.

Olası operasyonla ilgili Mısır'la görüşüp görüşmediklerine dair soru üzerine Hicazi, "Bu soruya cevap verme zamanı gelince konuşuruz, şu anda bununla ilgili açıklama yapamam" ifadesini kullandı.

Geçen ay Mısır'ı, Libya'nın iç işlerine karıştırmaya çalışanlar olduğunu iddia ederek kınama yayımlayan Mısır Dışişleri Bakanlığından ise konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Haftar, çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurmuş, Milli Genel Kongre ve geçiş hükümeti, bu durumu "darbe girişimi" olarak nitelendirmişti. Aralarında eski başbakan Ali Zeydan’ın da yer aldığı çok sayıda siyasetçi ve üst düzey askeri yetkili ise Haftar'a desteğini açıklamıştı.

Afrika Haberleri

Gazze'den Mısır'a Gitmenin Bedeli Beş Bin Dolar
Fas ile Siyonist Şirket Arasında Yeni Anlaşama İmzalandı!
Mısır'da İhvan'ın 8 liderine idam Cezası Verildi!
Filistinlileri Sina'ya Sürmeye Hazırlanıyorlar! Siyonist Yetkililerin Kahire Ziyaretinin Ayrıntıları Belli Oldu!
Güney Afrika'dan Acı Açıklama: Soykırım suçu da işlese Cezasız Kalıyor