Habur Sınır Kapısı Kapanmayacak

habur sınır kapısı kapanması şu an söz konusu değil...

Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Meclis'te tezkerenin kabul edilmesinden sonra Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasının şu anda söz konusu olmadığını söyledi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise konu Türkiye'nin güvenliği ise bunun maddi hesaplarının yapılamayacağını belirterek, "Biz 'Habur Sınır Kapısı kapatılırsa maddi zararı ne olur?' diye bakmayız" şeklinde konuştu.

Bakan Yazıcıoğlu ise hükümetin sınır kapılarının modernizasyon uygulamalarına büyük önem verdiğini belirterek, "Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen projeler bütçeye bir yük yük getirmiyor" dedi. Yazıcıoğlu, gümrüklerin ekonominin can damarı olduğunu ifade ederek, "Hedefimiz gümrük hizmetlerine yeni bir vizyon katmaktır. Gümrüklerde en alt kademede çalışanla en üst kademede görev yapan herkesin katkısını bekliyorum" diye konuştu.

Habur Sınır Kapısı'nın modernizasyonunu yapan TOBB'un, bu kapının kapatılmasıyla zarara uğrayıp uğramayacağının sorulması üzerine Hisarcıklıoğlu, "Konu Türkiye'nin güvenliği ise kimse bunun maddi hesabını yapamaz. Biz, 'Zararı ne olur?' diye bakmayız" cevabını verdi. Hisarcıklıoğlu'nun bu sözleri salondaki iş adamları tarafından alkışlarla destek gördü. Bakan Yazıcıoğlu ise "Habur kapatılırsa TOBB'un zararını karşılar mısınız?" şeklindeki soru üzerine, "Habur'un kapatılması şu anda söz konusu değil" ifadesini kullandı.


Güncel Haberleri

İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı