Amerika'daki resmi temaslarının sonuna gelen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dün New York'a geçip BM Genel Sekreteri Bahn ki-Mun'la görüşürken, Financial Times, Kuzey Irak ve PKK, 'Ermeni soykırımı' gibi konulara odaklanan ziyaretin başarısız olduğu ve Türk-Amerikan ilişkilerini daha da zor günler beklediği yorumu yaptı.
Gazetenin haberinde, Gül'ün zaten hassas olan ilişkilerin düzeltilmesi için yaptığı temaslarda önemli bir ilerleme kaydedemediği, Irak ve 'soykırım' konularının Türkiye'de yaşanan Amerikan düşmanlığını körükleyebileceği görüşüne yer verdi.
ABD'de de Türkiye'nin Kuzey Irak'a olası askeri müdahalesine ilişkin kaygılar bulunduğu kaydedilen haberde, uzmanların 'İran'ın tecrit edilmesi çabalarında Türkiye'nin desteğinden yoksun kalınabileceğine dair kaygılarına' işaret edildi.
Gül'ün 'Ermeni soykırımı' tasarısını destekleyen ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile görüşemediği kaydedilen haberde, 'aslında Beyaz Saray'ın da tasarıdan hoşnut olmadığı, ancak Başkan Bush'un tasarıyı engellemek için ne kadar ileri gidebileceğinin belli olmadığı' görüşü dile getirildi. Haberde, Kerkük konusunda ise ABD yetkililerinin referandumun geleceğiyle ilgili kararı Irak hükümetinin vereceğine dair açıklamalarına yer verildi.
'Gül'ün Amerika ziyareti başarısız'
Financial Times, ziyaretin başarısız olduğu ve Türk-Amerikan ilişkilerini daha da zor günler beklediği yorumu yaptı.
Güncel Haberleri
İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı