Siyonist işgal ordusuna bağlı savaş uçakları Gazze'nin kuzeyine saldırırken, hücum botlarının da sahil bölgesine ateş açtıkları belirtildi.
Yerel kaynaklar, Siyonist işgal ordusuna bağlı savaş uçaklarının dün akşam (09 Ekim Pazar) Gazze'nin kuzey kesiminde bulunan Beytlahiye'nin kuzeyinde boş bir yeri bombaladıklarını belirterek, saldırıda can kaybının olmadığını ifade ettiler.
Kaynaklar, işgal ordusu hücum botlarının da Gazze açıklarındaki balıkçılara otomatik silahlarla saldırdıklarını, saldırıda can kaybı olmazken teknelerde hasar meydana geldiğini ifade ettiler.
Diğer yandan, Rafah şehrinin doğu kesiminde büyük bir patlama meydana geldiği belirtildi. Sesi çok uzaktan bile duyulan patlamayla ilgili henüz herhangi bir bilgi verilmedi.
Ebu Mücahid: "Siyonist İşgalcilerin Saldırıları Devrim Başlatacak"
Filistin'de faaliyet gösteren Halk Direniş Komiteleri, Siyonist işgalcilerin Batı Yaka, Kudüs ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarında Filistin halkına ve mukaddesatına yaptıkları saldırıları durdurmak için direnişin üzerindeki baskının kaldırılmasını istedi.
Halk Direniş Komiteleri sözcüsü Ebu Mücahid, Siyonistlerin son saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamada "direniş güçleri özgür olsaydı bu saldırılar yaşanmazdı. Bu saldırı ve tecavüzlere cevap vermek ve Filistin halkını korumak için direnişin önündeki engellerin kaldırılma zamanı gelmiştir" dedi.
Ebu Mücahid yaptığı açıklamanın devamında, Siyonist gaspçılarla işgal ordusunun saldırılarını yoğunlaştırmasının bölgede köklü bir devrim başlatacağı uyarısında da bulundu.
Batı Yaka'da bu tür saldırı ve tecavüzlerin meydana gelmesine Abbas'ın düşmanla işbirliği yapmasının yol açtığını belirten Ebu Mücahid, yapılan bu kirli işbirliğine bir an önce son verilmesini istedi.
fiem