Gazze'nin Tek Ticari Sınır Kapısı Kapatıldı

Hamas'tan, İsrail'in Gazze'nin tek ticari sınır kapısı olan Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı bugün itibari ile kapatması ve Gazze'yi en temel insani ihtiyaçlarından mahrum etmesine sert tepki geldi.

amas, İsrail yönetiminin, Gazze'nin tek ticari sınır kapısı olan Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatmasını "insanlık karşıtı bir suç" olarak nitelendirdi.

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatması ve Gazze'yi en temel insani ihtiyaçlarından mahrum etmesi Filistin halkına yönelik işlenen yeni bir insanlık karşıtı suçtur." ifadesine yer verildi.

Uluslararası camianın işlenen ihlallere sessiz kalması ve bu konuda caydırıcı kararlar alınmaması nedeniyle İsrail'in böyle bir adım atmaya cesaret ettiği vurgulanan açıklamada, bu uygulamaların Gazze'nin maruz kaldığı zulmün boyutunu ortaya koyduğu kaydedildi.

Açıklamada, sınır kapısını kapatma kararının doğuracağı sonuçlara karşı uyarıda bulunan Hamas, İsrail'in direnişin sürdürülmesi konusundaki ulusal tutumu değiştiremeyeceğine dikkati çekti.

İsrail yönetimi, gıda ve ilaç girişi hariç Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nın bugünden itibaren kapatılacağını, Gazze açıklarındaki avlanma mesafesinin de 9 milden 3 mile düşürüleceğini duyurmuştu.

Gazze Şeridi'ne giriş ve çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Mısır'ın denetimi altındaki Refah hariç 6'sı İsrail'in kontrolünde bulunuyor.

Filistin Haberleri

Kassam Tugayları’ndan Hizbullah’a destek mesajı: “Görevi tamamlayacağınıza eminiz”
Hamas’tan İran’ın yeni liderine tebrik mektubu: “Direniş ittifakı sürecek”
Hamas'tan İran'ın 'meşru müdafaa hakkı'na destek
Ebu Ubeyde’den İran Devrim Muhafızlarına ve İran halkına övgü ve teşekkür
Simorgh’tan Fattah’a vuruş envanteri: İran’ın korku salan roketleri ve menzil güçleri…