Gazze'de Binlerce Kişi Mescid-i Aksa'ya Destek İçin Yürdü

Gaze halkı Mescid'i aksa'ya destek gösterisi düzenledi

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Cuma günü binlerce Filistinli, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Mescid -i Aksa'ya yönelik saldırılarını reddetmek için Ulusal ve İslami Güçler Komitesi'nin Gazze'nin merkezindeki Filistin Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı .

Eylemde sadeceKudüs kırmızı çizgidir" ve "Mescid-i Aksa Filistinlilerin ve Müslümanların simgesidir" gibi sloganlar atıldı

" İslami Cihat Hareketi " Siyasi Büro üyesi Halid El-Batsh, ulusal güçler üzerine yaptığı konuşmada, işgali kışkırtma ve saldırganlıkta ısrar etmemeye veya "kurban kesmek" gibi herhangi bir adım atmamaya karşı uyardı.

Al-Batsh, "İşgal, ister uzun ister kısa olsun, bu suçların bedelini ödeyecek dedi
İslami Direniş Hareketi "Hamas" sözcüsü Fevzi Barhum ise işgalin Cuma sabahı Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere dayak ve bomba atarak ve doğrudan hedef alarak tam teşekküllü bir suç işlediğini söyledi.
Barhoum, Al-Araby Al-Jadeed'e, İsrail işgalinin bedelini ödemesi gerektiğini ve saldırılarının tüm sonuçlarına ve sonuçlarına katlanması gerektiğini ekleyerek, hareketinin Filistin halkını, topraklarını ve kutsal mekanlarını savunmak için her türlü seçeneğe hazır olduğunu vurguladı.

Filistin Haberleri

Irak Direnişi Hayati Damarları Hedef Aldı
Batı Şeria'da katliam: 3 şehit
İsrail ordusu neden Gazze'nin kuzeyini ikinci kez işgal ediyor?
Kaç Tank, Kaç Leş Sayamadık (VİDEOLAR)
Hamas ve İslami Cihad Gazze destek cephelerinde yeni bir denkleme giriyor