Gazze'de Ateşkes Görüşmeleri Devam Ediyor Mossad Başkanı Doha'ya Gidiyor

Gazze'de ateşkes görüşmeleri devam ediyor Mossad Başkanı Doha'ya gidiyor ve Nasrallah Hamas'la ilgili son gelişmeleri görüşüyor

5 Temmuz 2024 Cuma günü İsrail Mossad Başkanı David Barnyaev, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdulrahman Al Thani ile esir takası anlaşması ve Gazze'deki ateşkes konusunda görüşmelerde bulunmak üzere başkent Doha'ya giderken, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah da Hamas hareketinden önde gelen bir heyetle bir araya gelerek devam eden müzakerelerdeki son gelişmeleri ele aldı.

BBC, ismi açıklanmayan İsrailli yetkililerin "müzakerelerin zaman alacağını ve çözülmesi gereken pek çok konu olduğunu, yakın zamanda büyük bir ilerleme sağlanmasının beklenmediğini ve beklentilerin düşürülmesi gerektiğini" söylediklerini aktardı.

BBC şunları söyledi: "İsrail, bir ilerleme sağlanana kadar görüşmelerin bir ay kadar süreceğini tahmin ediyor."

Perşembe günü İsrail Başbakanlık Ofisi, Binyamin Netanyahu'nun Hamas tarafından sunulan güncellenmiş ateşkes önerisi üzerine inşa etmeye çalışmak üzere Hamas ile dolaylı görüşmelere katılmak üzere heyetin ayrılmasını onayladığını belirtti.

Kaynak: Tevhidhaber

Filistin Haberleri

Gazze’deki Aşiretler: Yasir Ebu Şebab’ın sonu, halkına sırt çeviren herkes için beklenen bir akıbetti.
HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
Hizbullah: Siyonist rejim bütün İslam ülkeleri için tehdit
Siyonist rejim Refah Kapısı’nı şantaj aracına çevirdi
Filistinli direnişçiler bu akşam bir İsrailli tutuklunun cesedini teslim etti