Amerikan askeri sözcüsü Gregory Smith, Irak El Kaidesi'nden Ebu Yasir El Suudi olarak da bilinen Carallah ile Hamdan olarak bilinen bir başka Suudi'nin, çarşamba günü Musul'da katlettiklerini açıkladı.
Smith, elde edilen istihbarata göre El Suudi ile Hamdan'ın bir otomobilde olduklarını öğrendiklerini ve aracın güdümlü füzeyle vurulduğunu anlattı. Ölenlerin kimliğinin, daha sonra kesinleştiğini iddia etti.
El Suudi'nin, 28 Ocak'ta 5 Amerikan askerinin ölümüne neden olan saldırı dahil çok sayıda Iraklı ve Amerikan askerlerini hedef alan saldırıların sorumlusu olduğu belirtildi.
Amerikan askeri sözcüsü Smith, ayrıca son olayla birlikte Musul'da bu yılbaşından beri öldürülen ya da yakalanan El Kaide mensubu sayısının 142'ye yükseldiğini söyledi.
Füzeyle El-Kaide Yetkilisi Vuruldu
Irak'ta 5 Amerikan askerinin ölümünden sorumlu tutulan Suudi asıllı bir El Kaide yetkilisinin, Amerikan askeri helikopterinden atılan güdümlü füzeyle vurulduğu iddia edildi.
Irak Haberleri
Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı