Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Tahran'ın nükleer programıyla ilgili Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) raporunun yayımlanması öncesinde, İsrail'in İran'a yönelik "önleyici" bir harekatının bölgenin istikrarını tamamen bozabileceğinden, bu ülkeye yönelik ambargoların ağırlaştırılması yolunu sürdürmek gerektiğini söyledi.
Juppe, Europe 1'e yaptığı açıklamada, "Yaptırımları sürdürebiliriz, İran üzerindeki baskıyı artırmak için ambargoyu daha da ağırlaştırabiliriz" derken, İsrail'in "önleyici bir askeri harekatı" olasılığı konusunda da, "Umarım, bu aşamaya gelmeyiz" diye konuştu.
İsrail'in saldırıya uğraması durumunda bu ülkenin emniyetinin sağlanması için Fransa'nın İsrail safında yer alacağını söyleyen Juppe, "Eğer İsrail saldırırsa, bu aynı şey değil" dedi.
Fransa'dan Geri Adım
Fransa Dışişleri Bakanı askeri operasyonun bölgenin istikrarını bozacağını söyledi...
Avrupa Haberleri
İran ABD gemisini vurdu
Siyonist ingiltere, Dünya Kudüs Günü yürüyüşünü yasakladı
İran ABD uçağını düşürdü, pilotun kellesini getirene ödül verilecek
Irak İslami Direnişi, Avrupa ülkelerini İran'la savaşa girmemeleri konusunda uyardı.
İngiliz kraliyetinde skandal: Epstein'in ortağı Prens Andrew gözaltına alındı