FKÖ Filistin Halkını Temsil Edemez

Hamas’ın siyasi kanadının ileri gelenlerinden Fevzi Burhum, FKÖ Yürütme Kurulu’nun meşruiyetini kaybettiğini ve Filistin halkını temsil yetkisinin olmadığını dile getirdi.

Burhum konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “FKÖ Yürütme Kurulu bugün artık iyice gevşemiş ve meşruiyetini kaybetmiş zayıf bir kurul durumundadır. El-Fetih’in yönlendirmesiyle toplanmakta ve kararlar almakta, dolayısıyla bu örgütün ileri gelenlerinin kişisel, grupsal ya da partiyle ilgili çıkarlarına hizmet etmektedir. Filistin’in çıkarlarından veya ulusal ilkelerinden tamamen uzak durumdadır.”

Fevzi Burhum, Filistin Enformasyon Merkezi’ne de gönderilen basın açıklamasında FKÖ Yürütme Kurulu’nun dün (1 Eylül Cumartesi) gerçekleştirdiği toplantıyı değerlendirdi. Açıklamada, söz konusu toplantıda Gazze’nin bütün caddelerinde, köylerinde, şehirlerinde ve yerleşim merkezlerinde yeniden fitnenin hâkim olması, güvenliğin yok olması, ortalığın kargaşaya verilmesi için açıktan çağrılar yapan FKÖ Yürütme Kurulu’nun Filistin halkını temsilden son derece uzak olduğu vurgulandı.

Burhum basın açıklamasında, FKÖ Yürütme Kurulu’nun söz konusu çağrılarıyla işin gerçeğinde Filistinlileri çatışmaya, kargaşaya, kavgaya ve bölünmeye çağırdığına vurgu yaparak böyle bir kurulun Filistin halkının ilkelerine ve çıkarlarına hizmet etmesinin asla mümkün olamayacağını hatırlattı.

Hamas, tüm Filistinli gruplardan Filistin halkının istikrarı açısından tehlike oluşturacak girişimlere ve çağrılara karşı tavır koymasını ve tepki göstermesini istedi.

Son toplantısından sonra yaptığı çağrılar FKÖ Yürütme Kurulu’nun, ABD’nin Filistin içinde fitne ve kargaşa çıkarmak amacıyla görevlendirdiği General Keith Dayton’un planlarına hizmet ettiğini gözler önüne seriyor. Söz konusu general de Dayton Planı olarak bilinen fitne planında Gazze içinde kargaşa çıkarmak, güven ve istikrarı ortadan kaldırmak amacıyla Muhammed Dahlan çetesini devreye sokmuştu.

FİEM

Filistin Haberleri